Zomerkarperaas en topgeheimen!

Hier onthuld is een voorproefje van krachtige randen die je kunt benutten om vele malen meer vis te vangen, inclusief veel meer grote vissen! De zomer betekent een verhoogde visactiviteit en een snellere stofwisseling en spijsvertering en we kunnen het gedrag van vissen benutten door het manipuleren van zeer speciale aasstoffen die aan elk kant-en-klaar aas worden toegevoegd of in zelfgemaakte aassoorten worden verwerkt. Het is vaak niet alleen wat u gebruikt, maar ook hoe u het gebruikt dat een enorm verschil maakt voor uw vangstpercentages!

Je gebruikt waarschijnlijk meestal kant-en-klaar aas, maar misschien hoop je zelf kleine randjes te vinden om ze net dat beetje beter te laten presteren, of misschien wil je je eigen zelfgemaakte aas maken dat beter is dan kant-en-klaar aas. De meeste vissers gebruiken kant-en-klare boilies of pellets bijvoorbeeld op vergelijkbare manieren in de zomer of winter. De meeste vissers lijken te denken als vissers in plaats van als karpers en dit is slechts één factor die ik heb opgemerkt in mijn meer dan 30 jaar vissen op grote karpers. Maar denken als karper is de sleutel tot het grootste succes!

Dus hoe levert dit soort denken het grootste succes op in termen van het gebruik van aas en aassubstanties die een veel grotere impact hebben op het voeren van vissen en zelfs krachtige conditionering van vissen op uw aas in tegenstelling tot concurrerend aas? Er is een visser die zichzelf op grote schaal heeft gepromoot in vele hengelsportpublicaties enz. genaamd Ian Chillcott. Hij is een visser die niet bepaald zo geavanceerd is als het op aas aankomt, en wat ik hier afleid is dat hij de neiging heeft om kant-en-klaar aas te gebruiken dat wordt geleverd door aasbedrijven en zijn vertrouwen stelt in hun kennis, ervaring en inzichten over stoffen en hoe ze manipuleren en exploiteren van sensorische systemen van vissen, en vele andere factoren.

Wat is het beste aas voor karpers in de zomer?

Veel mensen volgen deze en andere spraakmakende vissers door elk woord te kopiëren, maar het grotere geheel is wat er echt toe doet. Ervaring is van groot belang bij het vissen, maar blind vertrouwen op iets dat u niet echt begrijpt, is gewoon niet de beste weg naar de beste resultaten. Je kunt blind vertrouwen op aas en dan nooit weten hoeveel beter je kunt bereiken, zelfs als je kant-en-klare aas succesvol lijkt te zijn! Wanneer een visser het gebruik van boilies opgeeft en maden gaat gebruiken, is dit een zeker teken dat ze niet weten hoe ze aasstoffen moeten verslaan met maden,

De meeste gemiddelde vissers realiseren zich gewoon niet dat ze minstens 4 keer zoveel vissen kunnen vangen als ze de vis van buiten en van binnen echt begrijpen en veel meer begrijpen van het feit dat vissen te allen tijde letterlijk worden gebaad in een elektrisch geladen oplossing waaraan ze worden blootgesteld. acuut afgestemd en gevoelig voor kleine veranderingen die zich voordoen die een breed scala aan potentiële voedselkansen of -bedreigingen kunnen bieden!

Elk verwarmd aas dat na misschien 12 tot 18 uur, 24 uur of langer in oplossing uiteenvalt, is helemaal geen geoptimaliseerd aas. Denk er over na. Vissen worden de hele tijd omringd door een veelvoud aan stoffen in oplossing. Dit kan worden beschouwd als rook of rommel op de achtergrond die de potentiële effecten van veel van uw lokaasstoffen die uit uw kant-en-klare lokaas lekken, kan maskeren. Er is bijvoorbeeld opgeloste ammoniak (ammonium) die uitspoelt uit rottende bladeren en ander afval (of chod), er zijn mineralen enzovoort in oplossing in het water die in feite meerwater enz. in een elektrolyt veranderen. Dit is belangrijk om te beseffen, aangezien je dit op je eigen manier kunt manipuleren en exploiteren!

Dan heb je alle kronkelende bewegende en levende organismen in het water, misschien zoöplankton in de bovenste en middelste lagen van het water, en natuurlijk alle verschillende vormen van algen die het water kleuren en bloeien bij warmere temperaturen, maar die de ongelooflijk voedingsrijke basisvoedselbron van karper naast de mineralen die ze via hun huid opnemen uit het water dat hen omringt, plus andere bronnen enz.

Veel vissers die mooie artikelen schrijven over typische chod-rigs en stijve rigs met perfect ronde pop-up boilies in helderwatertanks, zijn hoogstwaarschijnlijk vergeten dat in de meeste voedingssituaties het aanwaaien van het water door karpers het water in de onmiddellijke nabijheid van aas vertroebelt. Zelfs in het heldere water en over de schonere grindbodem van Horseshoe Lake waar de Korda-video’s onder water zijn opgenomen, kun je zien dat de vissen die zich voeden met het gratis aas, het water onmiddellijk rond het aas vertroebelen.

Hier is slechts een kleine tip om u te laten zien hoe u als een vis kunt denken en dit in uw unieke voordeel kunt benutten. Tot nu toe heb ik een beeld geschetst van hoe vissen leven in een wereld die voortdurend verandert waar de veranderende niveaus van opgeloste kooldioxide (koolzuur) en verschillende niveaus van aminen en andere zuren en alkalische stoffen, minerale zouten enzovoort allemaal worden gedetecteerd door de zintuigen van de karper door al hun sensorische systemen tegelijk. Het is van vitaal belang om zoveel mogelijk sensorische systemen tegelijkertijd te benutten om de natuurlijke voorzichtigheid van vissen volledig te overwinnen, en als u dit op de juiste manier doet, wordt uw aas verslavend en sterk verslavend.

Ik ken geen kant-en-klaar aas dat dit daadwerkelijk adequaat doet, daarom is het voor iedereen mogelijk om elk kant-en-klaar aas te overtreffen door uniek krachtig actief (en biologisch actief), ongewoon waterreactief, goed oplosbaar zelfgemaakt aas te maken. Ik ben in de loop der jaren een veldtester geweest voor veel bedrijven, inclusief Rod Hutchinson. Ik ben een consultant voor CC Moore en andere aasbedrijven, dus ik heb behoorlijk diepgaande inzichten kunnen ontwikkelen in de feitelijke vergelijkende prestaties van kant-en-klaar aas en individuele aassubstanties die op verschillende ongebruikelijke manieren worden toegepast.

Wat is het beste aas voor het karpervissen?

Mijn specialiteit is zelfgemaakte aas van zeer ongebruikelijke en verrassend creatieve formaten en ontwerpen die heel anders zijn gemaakt dan die worden geadverteerd in flitsende tijdschriften. Sommige van mijn zelfgemaakte lokazen zijn extreem arbeidsintensief en vereisen laag na laag voorbereiding en praktische verwerking om de gewenste actieve en bioactieve effecten op karpers en de gewenste optimale geconcentreerde niveaus van aasstoffen in oplossing te bereiken. Ik moet nog steeds een kant-en-klaar aas vinden dat ik niet kan overtreffen in termen van potentie van effecten door gebruik te maken van en gebruik te maken van waterreactiviteit. Het doel is om aas te laten reageren met water, zodat het de zintuigen van de karper en biologische systemen tegelijkertijd beïnvloedt, in die mate dat deze het gedrag en de manier van voeren van vissen volledig veranderen in jouw unieke voordeel.

Karpers reageren en reageren evenzeer op veranderingen in het water dat hen letterlijk omringt, als op feitelijke prikkels in het water die bedoeld zijn om een ​​verandering teweeg te brengen. Ik vraag me af hoeveel vissers echt begrijpen hoe verschillende vormen van de geweldige visvoeding die betaïnes teweegbrengt, reageren met water. Dit is iets dat zeer de moeite waard is om te ontdekken, en ik heb inderdaad een boek van 100 pagina’s over betaïnes geschreven, dat is hun kracht. Het is een feit dat elektrische uitwisseling van deeltjes van watermoleculen in reactie met een aassubstantie van cruciaal belang is voor het succes van die aassubstantie en de initiële mate waarin vissen worden gevoed via externe en interne sensorische systemen en andere biofeedback-impulsen en -stimuli in vissen .

De tweede fase is hoe vissen in reactie op gedetecteerde stimuli hormonen, aminozuren enz. in de hersenen afgeven en hoe deze stemmingen en fysieke activiteiten aanzetten, variërend van het opslokken van het water tot het vol tegen het hoofd stoten van de bodem van het meer, of zelfs gewoon 50 meter reizen na de concentratiegradiënt van stoffen die oplossen uit een gebied met aas.

Er spelen zoveel factoren een rol in het grotere geheel van hoe karpers leven en hoe we deze allemaal kunnen toepassen om meer vis te vangen, door te denken als een vis. Ik weet dat je een paar tips wilt om je aasprestaties te verbeteren. Velen van jullie gebruiken een kuip met spikes aan de binnenkant om boilies, pellets enzovoort te pletten om een ​​grove of fijne maaltijd of poeder te maken voor gebruik in je wateroplosbare zakken en webs gemaakt van polyvinylacetaat. Het gebruik van poeders in dergelijke oplosbare zakken enz. om oplosbare stimulatie en aantrekking tot de waterkolom te leveren is succesvol en dat is tegenwoordig algemeen bekend en wordt door veel vissers toegepast. Ik zal echter zeer serieus de daadwerkelijke kracht van het verpletteren van boilies en pellets voor dit doel in twijfel trekken.

De reden waarom ik vraag is heel duidelijk en ik hoop dat je, nu je dit leest, je karperdenkende brein in versnelling en goed en echt ingeschakeld hebt! Boilies en pellets worden machinaal gevormd en gerold of geëxtrudeerd en gesneden, en vervolgens verwarmd, misschien zelfs gecoat in olie of gedrenkt in glugs of dips. Maar het feit blijft dat deze zijn verwarmd en niet de meest krachtige en meest impactvolle geconcentreerde oplossing van stimuli in water zullen vormen. In feite is het gebruik van gemalen boilie en gemalen pellets een tweederangs methode. Het levert eenvoudigweg niet de maximale potentiële impact via de waterkolom, noch in een oplossing die karpers zal omringen en omhullen, waardoor de krachtigste voerwaanzin wordt bevorderd.

Verwarmde boilies en pellets gedragen zich in water als iemand die naast je staat die een joint rookt. De rook stijgt op en verspreidt zich en u kunt het detecteren via de luchtmoleculen die uw sensorische receptoren beïnvloeden. Maar waar ik het over heb, is karper omringen in een wolk van prikkels die blijft hangen en steeds ververst wordt door verdere concentraties van oplossing om hen heen, net alsof je pal naast een enorm rokend vreugdevuur staat dat je omringt met rook, of alsof je midden in een een stoomkamer waar je wordt opgezogen door de prikkels van brandende kolen en stoom die je poriën binnendringt.

Ik heb het over vissen die constant worden omringd door intense stimuli en zich niet alleen bewust zijn van een paar aantrekkingskrachten van verspreid en snel uitgewassen aas, of het nu spodmix, grondaas, boilies of pellets zijn, enz.

De gemiddelde visser verwacht wonderen van het aas dat ze gebruiken, omdat ze het niet begrijpen in termen van hoe water reageert met hun individuele en gecombineerde componenten, en hoe deze in oplossing op karpers op meerdere manieren op een veelvoud van niveaus intern en extern van invloed zijn.

Denken als een karper houdt in dat je je voorstelt dat je als een zwemmende tong bent. Je staat rechtstreeks in contact met voedselsignalen via receptoren die in de huid van je gezicht, je neusgaten, lippen, bord, keel, spijsverteringskanaal, vinnen, zijlijn, buik enz. zijn verpakt. De meeste vissers denken dat aas iets is om te proeven of geroken, maar karpers zijn heel anders. Ze hebben een oud brein, een kort spijsverteringskanaal en verschillende zenuwverbindingen met verschillende hersengebieden enzovoort, en werken op natuurlijke wijze in een stimulerende oplossing en niet in de lucht. Denk niet als een mens in de lucht maar als een vis in het water. Dit staat centraal bij het nadenken over hoe u uw aas kunt verbeteren.

Jaren geleden gebruikten veel vissers forelkorrels als los voer. Het uitwerpen van pellets als los voer en het gebruik van forelpelletpasta en forelpelletboilies was inderdaad een succesvolle methode. In de ketel van wedstrijdvissen moet je echter verder gaan dan het huidige prestatieniveau en dit betekent dat je je eigen inzicht moet ontwikkelen. Ik nam wat risico’s door te experimenteren met aas dat niet gekookt was en zonder falen presteerde dit aas altijd beter dan alle gekookte boilies en pellets die door aasfabrikanten werden gemaakt. Ik maakte misbruik van het feit dat vissen in oplossing leven!

Ik herinner me de eerste dag dat het bij me opkwam om mijn zelfgemaakte boilies te pletten en te veel smaak te geven. Dit was eind jaren tachtig, toen de meeste vissers nog ronde boilies gebruikten als los voer als aasbedden. Sommigen lieten hun haakaas weken in extra vloeibare stoffen om de resultaten te verbeteren. In plaats daarvan verpletterde ik mijn aas en weekte ik het grove aas in vloeibare stimulerende middelen in vele vormen. Mijn vangstsnelheid verviervoudigde onmiddellijk, en de resultaten betekenden dat ik overal kon vissen, zelfs enorme meren zoals het meer van Salagou, en wist dat ik vissen uit een reeks kon binnenhalen en stimuleren en ze in mijn visstek kon concentreren.

De grote vraag was echter niet om aasstoffen een geconcentreerde oplossing te maken, maar welke stoffen en welke combinaties de meest intensieve en meest gunstige voedingsreacties in mijn unieke voordeel bevorderden. Ik zeg dit omdat ik verschillende aasbedrijven had die in mijn omgeving begonnen op te groeien, waaronder hoofdlijn en Nash, maar aan de andere kant was het vissen tegen en uitvissen van dergelijk kant-en-klaar aas sowieso nooit een probleem.

In zekere zin, op het moment dat je denkt als een vis en stopt met het hebben van een mentaal paradigma van aas als concept of formaat, zoals een ronde of tonvormige boilie of pellet, of inderdaad een fijne poeder PVA-zakmix of spod- of slop-mix met wat dan ook deeltjes en pellets enz., dan open je en bevrijd je je geest om de juiste manier te denken. Wees de vis waarvan je droomt te vangen door je alle mogelijke sensaties voor te stellen die je aas intern en extern in oplossing zal leveren, en hoe deze je van binnen kunnen laten voelen. Deze methode is een gemakkelijke manier om dit inzicht te oefenen. Denk bij aas niet in termen van het idee dat een vis het beu wordt om in plaats daarvan rundvlees en fantasieën en ijs te eten. Dit soort denken is zinloos misleidend en zelfs infantiel.

Denk aan receptoren, denk aan deze zintuigen die openen en sluiten en aan en uit gaan als schakelaars. Onthoud dat een van de beperkingen van aas met een hoge voedingswaarde is dat als vissen eenmaal genoeg voeding van hen hebben gekregen, misschien zelfs door het consumeren van een mengsel van concurrerend aas, ze die voeding niet langer nodig hebben en dat dit aas op verschillende manieren veel minder effectief zal zijn .

Wat wordt een oplossing of in ieder geval een zeer gedeeltelijke oplossing beter als je een droge pellet vergelijkt met een die in heet vloeibaar voedsel is gedrenkt? Ik vermeld dit omdat de gemiddelde visser jarenlang droge pellets gebruikte, simpelweg omdat hij andere vissers kopieerde en dit was de manier waarop deze werden gebruikt. Ik heb nooit een andere visser ontmoet die dacht als een vis en die pellets veranderde in een zeer oplosbare pasta-achtige dikke slurry en enorm profiteerde door dit te doen en te denken als een vis in plaats van een visser!

Je moet op een gegeven moment experimenteren en stoppen met het kopiëren van anderen en ik raad je echt aan om jezelf te versterken door anders te zijn, rekening houdend met het feit dat je verschillende gedachten moet denken om dingen anders te doen. Sommige dingen die je probeert, gaan rechtstreeks in tegen alle voorgeconditioneerde dominante denkattitudes, meningen en zelfs veronderstelde logica. De hele tijd regels voor karperbreuk. Het zijn dynamisch evoluerende wezens die dit feit ten volle benutten in plaats van hersenloos te volgen wat de kudde allemaal leest en kopieert in tijdschriften!

Aas gaat over veel meer dan alleen de theorie van het voedingsaas. Je hebt geen eiwit nodig om karper te vangen en je kunt karper verslaafd maken aan aas, zelfs als er geen eiwit aanwezig is. Hoewel aminozuren de bouwstenen zijn van vitale eiwitten, aminozuren en enzymen enz. die essentieel zijn voor het leven van een karper, zijn andere factoren net zo belangrijk in de competitieve wereld van het vangen van karpers en het benutten van het potentieel van acties van aasstoffen. Onthoud gewoon dat eiwitten werken door in oplossing te zijn, in korte ketens, zeer kleine moleculen die gemakkelijk kunnen worden opgelost en gemakkelijk kunnen worden verteerd en geassimileerd door de wand van het spijsverteringskanaal van de karper. Stoffen met een laag moleculair gewicht verschijnen in lijsten van succesvolle karperaasstoffen die ik zou kunnen noemen.

Maar aas hoeft niet zo ingewikkeld te zijn, dat alleen al het proberen om de mysteries van enzymen en aminozuren te ontcijferen, je hoofd in de war brengt! Denk als een karper en doe alles wat je kunt om over ze te leren. Helaas is het algemene niveau van inzicht vrij laag te oordelen naar de gebruikelijke normen van karpermagazines, en degenen die karper echt op een diepgaande manier kennen, hebben meestal een wetenschappelijke achtergrond en geen ex-zeevisser of spoorwegarbeider of vuilnisman, stukadoor of wat dan ook .

Bij het schrijven van mijn eigen e-boeken, zelfs met de hulp van gepromoveerde biochemici, elektrochemici, zeebiologen, voedingsdeskundigen, smaakdeskundigen enzovoort, is het beeld nog steeds erg moeilijk om duidelijk te begrijpen. Er zijn maar weinig wetenschappelijke absolute waarden in de karpervisserij als het gaat om aasstoffen en aas, omdat het aantal variabelen dat moet worden overwonnen en gecontroleerd, zo talrijk is bij realtime visscenario’s.

Ook is elke karper een uniek genetisch verschillend dynamisch evoluerend individu. Vissen reageren op alles wat hen in hun omgeving beïnvloedt, dus net als in de kwantumfysica kan alleen het vissen op hen, of het observeren ervan, de resultaten vertekenen en conclusies vertroebelen over veel dingen die karpers doen en waarom dat zo is. Veel opmerkingen over het gedrag van karpers als reactie op aas en rigs in onderwatervideo’s zoals de Korda-video’s zijn duidelijk erg vadsig en misleidend en vereisen echt een revisie!

De zomer wordt door vissers vaak gezien als hete lucht en warme zon. Maar denk aan de zomer vanuit de zintuigen van een vis en je zult zuurstofverzadiging voelen in termen van energie-efficiëntie van je lichaam en je zult watergebieden met hoge koolzuurconcentraties vermijden. Zo breng je veel meer tijd door in ondiep water en boven- en middenwaterlagen en vermijd je koudere waterlagen in bepaalde omstandigheden en wind. Beschouw winden zelfs voor wat ze werkelijk zijn in elektrische termen als geladen deeltjes die zich vermengen met watermoleculen.

Als karper zou je de concentraties van zoöplankton in het midden van het water voelen en het kronkelen van bloedworm die uit hun holen in het bodemsediment steekt, en de concentraties kennen van slakken en slakkeneieren en slakken en mosselen in wateronkruiden die het water van zuurstof voorzien en onderdak bieden. Er is veel meer aan deze foto, maar dit is een voorproefje. Details van aasrecepten, ingrediënten, additieven enz. zijn ondergeschikt aan het begrijpen van vis. Visbegrip is het uitgangspunt, geen ingrediënten! Als je eenmaal de vis uitwendig en inwendig goed begrijpt en hoe water zo’n belangrijke rol speelt in de hele vergelijking van aasreactiviteit enz., dan kun je echt goed aas maken dat gemakkelijk beter is dan kant-en-klaar aas!

Alle belangrijke aspecten van verteerbaarheid en oplosbaarheid van winteraasstoffen zijn eigenlijk ongelooflijk effectief bij zomerse temperaturen. Het is misschien een verrassing om te weten dat kant-en-klaar en zelfgemaakt aas dat je zou kunnen waarderen als top-winteraas, eigenlijk het beste is in de zomer wanneer het wordt aangepast met behulp van extra componenten en stoffen om te profiteren van warmere watertemperaturen en een verhoogd vismetabolisme enz.

Je hoeft alleen maar te denken als een karper en het grotere geheel te zien door meer over karper te leren en je eigen begrip te ontwikkelen. Het geheim van succes zit in het empoweren van jezelf, zoals het gezegde luidt: kennis is macht!

Als je van plan bent alles te vergeten wat je zojuist hebt gelezen en gewoon doorgaat met het gebruik van kant-en-klaar aas met een gemiddelde visserskudde-mentaliteit, een relatief gesloten mentaliteit, verwacht dan de slechts gemiddelde resultaten of zelfs het gebrek aan succes dat de kudde-mentaliteit met zich meebrengt. De keuze is vrij en het is aan jou om nu te maken; besluit je om je geest te openen en de enorme vruchten te plukken van het krijgen van het grotere geheel? Geopenbaard in mijn unieke kant-en-klare aas en zelfgemaakte aas karper en meerval aas geheimen e-boeken is veel krachtigere informatie, kijk op mijn unieke website (Baitbigfish) en zie mijn biografie hieronder voor details van mijn e-boeken deals op dit moment!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on vk
Share on reddit
Share on tumblr
Share on whatsapp

Leave a Reply

Your email address will not be published.