Montana Forel Vliegvissen Gids – Wat u moet weten voordat u gaat vliegvissen op forel in Montana

Montana is de thuisbasis van enkele van de beste forelvliegvissen in de Verenigde Staten. Mensen komen van over de hele wereld om op de legendarische wateren te vissen. Sommige vliegvissers zoeken de expertise van een Montana-gids voor forelvliegvissen, terwijl anderen vastbesloten zijn om het alleen te doen. Ongeacht hoe je het doet, er zijn bepaalde dingen waar je op voorbereid moet zijn. Dit is een korte handleiding voor het vliegvissen op forel in Montana, bedoeld om een ​​succesvolle reis naar een van de mooiste plekken ter wereld te verzekeren.

Zelfs als iemand een jaar op Montana zou vliegen en nooit een vis zou vangen, zou de reis nog steeds een succes zijn. Je kunt de pure schoonheid van deze plek niet geloven totdat je er bent geweest. Alleen de dieren in het wild zijn genoeg om mensen terug te laten komen voor meer; gooi een paar 20 inch forellen in de mix en je bent in voor een van de beste trips van je leven. Om deze reis zo succesvol mogelijk te maken, zijn er zaken die u niet achter wilt laten en situaties waar u klaar voor wilt zijn. Lees verder om een ​​algemeen idee te krijgen van waar je klaar voor moet zijn, de essentiële items die je moet meenemen, en ideeën over hoe je van deze reis een geweldige en hopelijk een succesvolle reis kunt maken.

Waar te vissen in Montana

Montana is een van de grootste staten in de VS en is de thuisbasis van de Rocky Mountains en andere enorme bergketens die duizenden rivieren, beken en meren voeden. Met al dit water kan het een ontmoedigende taak zijn om een ​​bepaald water te kiezen om te vissen. Ik heb verschillende keren moeten beslissen waar ik ga vissen, en ik zal je zeggen, het is niet gemakkelijk. Voor het grootste deel hoef je alleen maar wat koud, helder water te vinden en je kunt er zeker van zijn dat er forel in zit, waarschijnlijk grote forel. Van de noordwestelijke tot de zuidoostelijke hoek, en overal daartussenin, kan vliegvissen op forel goed zijn. Een groot deel van Montana is niet zo bergachtig en meer woestijnachtig, maar zelfs in deze 2/3 van de staat kan een ervaren vliegvisser grote forel vinden als hij of zij weet waar hij moet zoeken. Dit is een gebied waar een Montana-gids voor forelvliegvissen van pas kan komen.

Southwest Montana is verreweg het meest populaire deel van de staat voor vliegvissen. Het is de thuisbasis van een aantal ongelooflijke rivieren die worden gevoed vanuit de vele bergketens die in alle richtingen te zien zijn. Dit gebied is uniek omdat een persoon in een korte reis op veel verschillende wateren kan vissen. Van de ene blue ribbon forel rivier kun je over een bergpas rijden en in een uurtje of twee vissen in een andere blue ribbon rivier. Hier is een korte lijst van de rivieren waaruit je moet kiezen in SW Montana:

 1. Madison
 2. Groot gat
 3. Bitterwortel
 4. Robijn
 5. Rock Creek
 6. Beverkop
 7. Jefferson
 8. Yellowstone
 9. Gallatin
 10. Missouri

Al deze rivieren bevatten een groot aantal grote forellen, maar het zijn slechts enkele van de grotere rivieren die Montana te bieden heeft. Er zijn veel reizen naar Montana nodig om echt een favoriete rivier te bepalen. Een persoon kan zijn hele leven op Montana vissen en nog steeds nieuwe rivieren hebben om te vissen.

Wanneer moet je met Fish Montana vliegen?

Ik ben in Montana geweest en heb zowel geweldige als niet zo geweldige vliegvissen meegemaakt. Wanneer de omstandigheden echter goed zijn, is de visserij altijd aan de goede kant geweest. Een goede manier om uw kansen op goed vissen te vergroten, is door uw vakantie te plannen rond zowel het weer als de luiken van insecten. De meeste luiken zijn echter afhankelijk van het weer, dus als je in de tijd van het jaar komt dat het weer het meest voorspelbaar is (zomer), zullen je kansen op een succesvolle reis toenemen.

Hier is een kort overzicht van elk seizoen en wat u kunt verwachten.

 • Winter : Koud! Dit is de tijd van het jaar om een ​​reis te boeken om tropisch te vissen. Veel van de rivieren in Montana bevriezen helemaal aan de overkant of bestaan ​​uit grote gevaarlijke ijsplaten. Er wordt wat gevist in sommige staartwateren bij de dammen, maar tenzij je een local bent, is het vissen niet de moeite waard om uit je oorlog te gaan om te bevriezen. Als je in deze tijd van het jaar komt, neem dan je ski’s mee, skiën is beter dan vissen.
 • Lente : De vissen zijn in deze tijd van het jaar minder bang dan wanneer ze een paar haken later in het jaar een paar haken in hun bek hebben gehad, dus er kan geweldig gevist worden. Het probleem wordt de waterstroom en helderheid. Er is meestal een kort tijdsbestek waarin de sneeuw en het ijs in de valleien opklaren, maar in de bergen blijven, wat zorgt voor helder water. Dit is een goed moment om te vissen, maar de kans is erg klein. Als je op korte termijn weg kunt komen, zodra je hier bent, kun je goed vissen, want zodra de sneeuw begint te smelten en de lenteregens beginnen te vallen, zullen de rivieren stijgen en zal de helderheid afnemen .
 • Zomer : Dit is de meest populaire tijd om te vliegvissen op de forelrivieren van Montana. De temperaturen zijn aangenaam en het rivierpeil daalt en wordt helderder. Het Salmon Fly-luik is het eerste luik dat het seizoen echt begint. Het gebeurt meestal na 10 juni . Dit is een drukke tijd van het jaar voor een Montana-gids voor het vliegvissen op forel, maar de forel eet graag deze insecten van aanzienlijk formaat. Vanaf half juni en de rest van de zomer zullen er luiken zijn van caddis’s, eendagsvliegen, hoppers en nog veel meer.
 • Herfst : Nadat de zomerdrukte is verdwenen, maakt de herfst plaats voor koelere temperaturen en minder drukke rivieren. Dit is een favoriete tijd van het jaar voor veel hardcore vliegvissers. De vissen zijn klaar om vet te worden voor de winter en enkele grote insecten beginnen uit te komen. De belangrijkste attractie in deze tijd van het jaar is het Fall Caddis-luik. Deze supergrote caddis zijn het hoofdgerecht van een forel en kunnen gemakkelijk van de top worden gehaald met grote zwevende vliegen zoals stimulatoren en caddis in maat 6 – 10.

Uw eigen Montana Forel Vliegvisgids zijn

Voor een ervaren vliegvisser kan Montana effectief worden bevist zonder de hulp van een gids. Dit zal zeker op het budget drukken, maar wordt alleen geadviseerd voor degenen die bedreven zijn in het werpen en werken met vliegen. Er is een enorme leercurve in vliegvissen en als je die curve nog niet hebt overschreden, dan is het nuttig om iemand te hebben die je kan helpen, een vriend of een gids. Voordat je gaat, wil je weten wat je nodig hebt als uitrusting en vliegpatronen. Bij de link aan het einde van dit artikel is er een insectenluikkaart voor Montana die u kan helpen beslissen welke vliegen u moet meenemen. Een andere goede manier is om te stoppen bij een vliegwinkel aan de rivier waar je gaat vissen en het te vragen. De meeste van deze mensen brengen veel tijd door op de rivier en kunnen je in de goede richting sturen. Je kunt ze ook vragen of ze gidsen beschikbaar hebben, want soms kun je last minute een reis boeken tegen een gereduceerde prijs als de gids niets anders te doen heeft. Als je zelf op Montana gaat vissen, lees dan de onderstaande uitrustingsgids om er zeker van te zijn dat je alles hebt wat je nodig hebt.

Een Montana Forel Vliegvisgids huren

Een van de beste manieren om een ​​succesvolle vliegvisreis naar Montana te garanderen, is door een Montana Trout Fly Fishing Guide te huren. Het is verbazingwekkend hoeveel kennis de meeste van deze jongens hebben nadat ze elke dag een vliegvisser op forel hebben gezet.

Hier is een lijst van de voordelen die een vliegvisgids kan bieden:

 • De luiken van insecten kennen : Ja, Montana zit vol met grote forellen, maar de manier waarop deze forellen zo groot worden, is omdat ze slim zijn. Ze weten welke insecten uitkomen, welke kleur en grootte ze hebben en hoe ze in of op het water drijven. Het kennen van deze hoofdkenmerken is precies waar een gids voor wordt betaald, dus hij of zij kan er maar beter goed in zijn, anders zullen ze het niet redden in deze branche. Bij het vissen op deze slimme forel moet alles perfect zijn; een gids kan hier zeker bij helpen.
 • Waar te vissen : Forel heeft bepaalde omstandigheden waar ze de voorkeur aan geven. Vissen op de juiste plek is een cruciale factor voor succes op elk forelwater. Insecten en andere organismen die zich door forellen voeden, verzamelen zich in bepaalde gebieden en hier vind je grote forellen. Een goede gids voor het vliegvissen op forel in Montana zal u op het juiste moment op de juiste plaats kunnen brengen
 • Toegang : Het forelwater bereiken is soms het halve werk. Een groot deel van de forelvisserij in Montana is het beste te bereiken met een boot of door te wandelen door privé-eigendom. Niet iedereen heeft een boot en zelfs als u die wel heeft, is het misschien niet haalbaar of mogelijk om deze mee te nemen. Een gids brengt je op de een of andere manier waar je moet zijn.
 • Uitrusting : De meeste gidsen hebben een hengel, haspel en lijn van hoge kwaliteit die u kunt gebruiken en die is ontworpen om de vliegen te werpen die u gaat gebruiken en de vis waarop u gaat vissen te bestrijden. Het is erg belangrijk dat u de juiste uitrusting gebruikt, omdat dit de efficiëntie van uw vliegvissen aanzienlijk zal verbeteren.
 • Kennis : Een Montana-gids voor het vliegvissen op forel kan klanten zoveel meer bieden dan alleen visadvies. Een goede gids kent ook de geschiedenis, geologie, antropologie en verhalen die dit deel van de wereld zo interessant en mooi maken.

Uitrusting om mee te nemen:

Montana is een veeleisende plaats, zowel wat betreft vliegvisuitrusting als kleding. Om dit de best mogelijke reis te maken, is het aan te raden dat je voorbereid bent op alles wat Montana je kan bezorgen. Ik heb het in juli zien sneeuwen en ik heb verschillende vissen verloren vanwege de grootte die ik niet had verwacht. Laten we een paar items doornemen die je niet naar Montana zou moeten komen zonder.

1 . Vliegvisuitrusting: dingen die je nodig hebt als je geen Montana Trout Fly Fishing Guide inhuurt

 • Vlieghengel : Het is erg belangrijk dat je een vlieghengel meeneemt die van hoge kwaliteit is. De Wal-Mart combo-set wordt niet aanbevolen en zal leiden tot hoofdpijn en een veel minder succesvolle trip. Een goed gemaakte vlieghengel is veel gemakkelijker te werpen, nauwkeuriger en sterker, waardoor je veel minder kans hebt om hem te breken. Twee vuistregels zijn: 1. Koop de beste hengel die u zich kunt veroorloven. 2. Overweeg alleen hengels die een levenslange garantie bieden. Voor meer informatie over het kopen van een vlieghengel en alle andere hier genoemde vliegvisuitrusting, klik op de link aan het einde van dit artikel.
 • Vliegvislijn : Vlieglijnen zijn een goede tweede voor het belang van een vliegvissen die direct achter een kwaliteitsvlieghengel is opgesteld. Met vliegvissen werp je de lijn die de vlieg aflevert waar je hem hebben wilt. Dit betekent dat de lijn met de hengel moet werken. Daarom wordt geadviseerd om naast een mooie hengel ook een hoogwaardige lijn te gebruiken. Je zult ook veel verschillende situaties willen kunnen vissen, omdat de vissen niet altijd bereid zijn om een ​​insect op de top te nemen. Mogelijk moet u een zinkpunt gebruiken om imitaties van aasvissen bij de vis te krijgen, dus het is ook verstandig om te kiezen voor een lijn met verwisselbare tips met verschillende zinksnelheden, van drijvend tot snel zinkend.
 • Fly Fishing Reel : een fly-reel is minder belangrijk en wordt veel minder gebruikt dan de lijn en de hengel, maar een soepel sleepsysteem is erg handig als u een forel van 16 inch of meer inhaakt. Het is geen goede ervaring om een ​​vis van je leven te verliezen door een goedkoop apparaat. Nogmaals, het wordt aangeraden om de beste molen te kopen die je je kunt veroorloven, maar als je moet beknibbelen op een hengel, molen of lijn, dan is dit de plek om het te doen.
 • Waadpakken en laarzen: Deze zijn essentieel. De meeste vliegvissen in Montana worden gedaan op hoogtes van meer dan 6000 voet, wat zorgt voor koele ochtenden en koud water, zelfs in augustus. Omdat ik in mijn vroege vliegvisdagen een paar goedkope steltlopers heb gehad, kan ik je vertellen hoe belangrijk een kwaliteitspaar kan zijn. Hoewel ze misschien twee keer zoveel kosten, kan een kwaliteitspaar drie keer zo lang meegaan voordat ze in de naden beginnen te lekken en je plezier bederven. Ook is een goed paar waadlaarzen een must op de gladde rotsen van bijna alle Montana Rivers. Goede ondersteuning en tractie zijn waar u op moet letten. Er zijn veel soorten zolen om uit te kiezen. Een grote duw in Montana zijn rubberen zolen in plaats van vilt in een poging om het transport van invasieve waterorganismen te verminderen die kunnen leven in een viltzool die geen tijd heeft om uit te drogen voordat ze in een tweede riviersysteem worden gebruikt. Bijna alle fabrikanten van kwaliteitswaadschoenen hebben rubberen zolen die zijn ontworpen om gladde rotsen vast te houden en veel hebben verwijderbare schoenplaten die veel grip op je tractie kunnen geven. Bekijk de versnellingsgids aan het einde van dit artikel om je te helpen beslissen over alle apparatuur die je nodig hebt.
 • Vliegen, leaders, tippets, floatant en line cutters : deze zijn allemaal nodig als je je eigen Montana-gids voor forelvliegen wilt worden. Het is belangrijk om te weten hoe je dit alles met elkaar verbindt en welke soorten vliegen effectief zijn tijdens de tijd van je avontuur. Je zou denken dat een forel elke vlieg zou pakken die hij ziet, maar zelfs de kleine vissen zijn slim en zullen meestal alleen vliegen vangen die overeenkomen met de insecten die op dat moment uitkomen.

2.  Dingen om gids mee te nemen of niet:

Het inhuren van een Montana-gids voor het vliegvissen op forel zal zeker de hoeveelheid uitrusting die u nodig heeft, tot aan vliegvisuitrusting verminderen. Toch zijn er verschillende items die u niet van huis wilt verlaten zonder dat uw gids u niet zal bieden, vooral als u er geen huurt. Hier is een korte lijst met items die niet thuis mogen worden gelaten.

 • Regenbestendige jas : houd hem ook klaar. Het weer in deze bergen kan in een oogwenk veranderen van zonnig en warm naar bewolkt, regenachtig en soms zelfs sneeuw.
 • Verrekijker : de gebieden herbergen ongelooflijke dieren in het wild en je weet nooit wat je gaat zien. Herten, elanden, dikhoornschapen, elanden, wolven, coyote’s, beren en nog veel meer soorten zijn allemaal mogelijk.
 • Camera : zorg ervoor dat je er een bij de hand hebt als je echt in die vis van je leven zit. De omgeving is ook perfect voor de foto.
 • Zonnescherm:  De zon is intens op deze hoogten en de stralen zullen weerkaatsen op het water.
 • Zonnebrillen : Zonnebrillen zijn erg handig als u de hele dag op de rivier doorbrengt. Gepolariseerde zonnebrillen worden aanbevolen omdat ze de schittering van het water verminderen en een persoon in staat stellen om veel beter door het water te kijken dan met een gewone zonnebril.

Behandeling van Montana Forel

Alle forellen zijn erg delicaat. Het is het beste om ze helemaal niet aan te raken, maar als je toch een foto moet maken, maak dan je handen nat voordat je ze aanraakt, maak een snelle foto en zet hem weer in het water. Het is het beste om het weg te laten zwemmen zodra het de kracht heeft om dit te doen. Streel hem alsjeblieft niet en wrijf over zijn buik zoals je ze op visshows ziet doen. Haal de forel zo snel mogelijk uit je hand. Het grootste deel van Montana vereist weerhaakloze haken, maar doe het omdat het het juiste is om te doen, omdat het zoveel gemakkelijker is om de haak op deze manier te verwijderen. Weerhaakloze haken krijgen een slechte reputatie voor het verliezen van vis. Ik denk dat het meer een excuus is. Vaak komt die haak er weer uit of niet, de sleutel is om de lijn strak te houden. Veel ervaren vliegvissers, waaronder veel Montana Trout-vliegvisgidsen, zullen het erover eens zijn dat de weerhaak het eigenlijk moeilijker maakt om een ​​goede haak op een vis te krijgen, omdat deze een bredere schacht heeft om hem stevig in het mondweefsel te plaatsen. Het laatste argument tegen haken met weerhaken is het feit dat het niet slim is om een ​​haken met weerhaken rond je hoofd te laten vliegen, of welk deel van je lichaam dan ook. Een haak met weerhaken in je oog is geen fraai gezicht. Hoop alleen dat er nog zicht is uit dat oog als je terugkomt uit het ziekenhuis.

Conclusie

Het maakt niet uit hoeveel grote Montana-forellen je wel of niet vangt, je zult er zeker een leuke tijd hebben. Zoals ik al eerder zei, alleen al het landschap is de moeite waard om hier een reis te maken. Meestal wordt mijn rit naar huis naar Idaho besteed aan het plannen van de volgende reis naar Montana. Elke keer als ik de trektocht naar deze legendarische wateren maak, word ik geconfronteerd met het feit dat ik niet genoeg tijd heb om al het water te vissen dat ik zou willen. Dat komt omdat een mensenleven niet genoeg tijd is om in deze staat te vissen. Op de rit naar Montana lijkt het altijd alsof ik meer dan genoeg tijd heb om te vissen, maar voordat ik het weet, is het tijd om in te pakken en naar huis te gaan. Ik denk dat de tijd vliegt als je plezier hebt, gelukkig zijn er nog veel meer reizen als ik dingen op mijn manier heb. Ik hoop jullie daar allemaal te zien, en heb respect voor de vissen, zodat we nog jaren samen kunnen genieten van vliegvissen in Montana.