Hoe u het meeste uit uw visreis haalt

Vissen lijkt gemakkelijk, voor de buitenstaander. Maar elke serieuze visser weet dat vissen een kunst is. Je moet weten wanneer je moet gaan, wat voor soort kunstaas je moet gebruiken en wat je moet doen terwijl je wacht tot ze je haak bijten. Hier zijn enkele vistips die het allemaal gemakkelijker maken om erachter te komen.

Probeer chumming om meer vis te vangen. Chumming is een techniek waarbij je “chum” in het watergebied gooit waar je aan het vissen bent om vissen aan te trekken. Chum kan vermalen visaas, ingeblikte suikermaïs of zelfs, geloof het of niet, ontbijtgranen zijn. Gebruik nooit te veel chum, je wilt niet dat vissen helemaal vol raken voordat ze je haak naderen.

Hoe maak je een succesvolle visreis?

TIP! Je moet leren hoe de watertemperatuur de beweging van vissen beïnvloedt. Over het algemeen zullen vissen dieper zwemmen als het water koud is.

Zorg ervoor dat je haak scherp is als je oppervlakteaas of kunstaas gebruikt. Een botte haak maakt het aas of kunstaas onbruikbaar. Zorg ervoor dat de haak scherp is voordat u werpt. Let op hoe het zich houdt en neem de tijd om het te slijpen als het te saai wordt.

Maak de vissen niet bang. Je denkt misschien dat je niets doet om ze te storen, maar vissen zijn acuut gevoelig voor geluid. Als je eindelijk “de grote” wilt landen, moet je altijd zacht in de buurt van waterranden lopen en je stem zacht houden als je met metgezellen praat. Als de vissen je horen aankomen, gaan ze een andere kant op.

TIP! Iemand die met aas vist doet er verstandig aan om tijdens het vissen een dobber of een soort van indicator te gebruiken. Het kan soms moeilijk zijn om te zeggen wanneer je een hap krijgt, en een goede indicator zal dat probleem oplossen.

Snijd de vislijn door! Als een vis die je wilt vrijlaten zijn haak heeft ingeslikt, kun je hem nog steeds veilig terug in het water krijgen. Knip de lijn zo dicht mogelijk bij de bek van de vis door en laat hem dan normaal los. Het maagzuur van een vis is krachtig en zal de haak kunnen oplossen.

Haal wat glans van een nieuwe lijn met een zwarte stift om verontrustende vissen te voorkomen bij het vissen in troebel water. Dit kun je het beste de avond ervoor doen om een ​​sterke markergeur te voorkomen. Laat de marker gewoon een paar meter vanaf het aas omhoog lopen om uw lijn minder opvallend te maken om te vissen.

TIP! Als je het gevoel hebt dat je een vis hebt gevangen, trek dan niet aan je lijn. Elke schokkende beweging kan het verschil zijn tussen het vangen van je vis en het loslaten van de haak.

Bekendheid met het water is de sleutel tot productief vissen. Wanneer het mogelijk is, wijdt u zich aan het leren van de lokale omstandigheden, door dezelfde plek in de loop van meerdere reizen opnieuw te bezoeken. Bij herhaalde blootstelling krijgt u een beter idee van de gewoonten en voorkeurslocaties van de vis. Hoe vaker je een bepaalde plek bezoekt, hoe meer vis je daar vangt.

Het is belangrijk dat u uw vislijn goed onderhoudt. U wilt geen grote vis vangen en de lijn laten breken omdat uw lijn niet goed is verzorgd. Vergeet niet om uw spoelen met lijn op een donkere, koele plaats te bewaren. Een veel voorkomende plek waar mensen hun vislijn bewaren, is in de groentebak in hun koelkast.

TIP! Als je niet bekwaam bent in vliegvissen, wil je misschien naar een vliegvisschool gaan voordat je het probeert. Er zijn bepaalde technieken die u moet kennen voordat u gaat vliegvissen, zodat u uw tijd niet verspilt door er zelf achter te komen.

BASS Vissen

Als het vissen op baars de activiteit van de dag is die je kiest, kan het kunstaas dat je kiest het verschil maken. Je moet het kunstaas kiezen op basis van de situatie. Er is een uniek kunstaas dat voor verschillende momenten van de dag en voor verschillende delen van het water kan worden gebruikt. Elk kunstaas doet iets anders en werkt goed in verschillende omstandigheden voor verschillende soorten vis. Tijd, samen met een beetje vallen en opstaan, zal nodig zijn om het juiste kunstaas te vinden.

TIP! Houd er bij het zoeken naar vishaken rekening mee dat de maat van de haak kleiner wordt naarmate het haaknummer groter wordt. Haken van 10 tot 14 zijn bijvoorbeeld de kleinste en moeten worden gebruikt om crappies, baars en maanvissen te vangen.

Het vissen op baars is een geweldige plek om te beginnen voor de beginnende visser. Bas staat bekend als gemakkelijker te vangen, omdat ze waarschijnlijk voor het aas gaan en gemakkelijker te hanteren zijn. Zelfs als je het vissen op baars onder de knie hebt, is het nog steeds leuk omdat baars een behoorlijk gevecht levert terwijl hij wordt gevangen.

Zorg ervoor dat u uw gebied kent wanneer u gaat vissen. Als je één locatie vaak bezoekt, neem dan de tijd om de gebieden te leren waar de baars zwemt. Noteer ook op welke tijden van de dag ze bepaalde gebieden bezoeken. Timing is essentieel bij het vissen op zeebaars.

TIP! Kies een omgekeerde kleur voor je aas uit de kleur van het water. Als het water troebel is, probeer dan lichtgekleurd aas te gebruiken zodat het zichtbaar is voor de vissen.

Houd deze tips in gedachten de volgende keer dat u aan het vissen bent, zodat het gemakkelijker is om de vis aan uw haak te laten bijten. Gebruik ze als meer ideeën in je tacklebox die je kunt gebruiken om meer vis te vangen. Vissen kan een kunst zijn, maar je moet er ook een paar vangen!

Mike McDonough vist al meer dan 50 jaar. Hij heeft veel BASS-toernooien gevist en verschillende evenementen gewonnen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on vk
Share on reddit
Share on tumblr
Share on whatsapp

Leave a Reply

Your email address will not be published.