Een Alaska-visreisbestemming, lodge en/of gids kiezen

Een handige gids voor het plannen van uw visreis naar Alaska

Het plannen van een visavontuur naar Alaska kan een ontmoedigende en soms overweldigende onderneming zijn. Er zijn duizenden bestemmingen verspreid over de grootste staat van het land. Sportvissen in Alaska omvat vele unieke vissoorten, van diepzee tot getijdenwatergebieden, bergmeren tot binnenwateren. Toegang tot sommige vissersplaatsen kan een korte rit van 10 minuten buiten de stad zijn, of een enkele reis van 4 uur met het watervliegtuig.

Er is een vismogelijkheid voor iedereen in Alaska, van beginner tot expert. Alaska biedt visavonturen van wereldklasse voor alle lagen van de bevolking. De ene bestemming past misschien perfect bij je, maar past misschien niet bij een andere. Hieronder vindt u een eenvoudige gids met 5 onderwerpen die u kunnen helpen bij het kiezen van het Alaska-visavontuur, de lodge of de visbestemming die voldoet aan uw verwachtingen van een echte ‘wereldklasse’-viservaring in Alaska.

1.) Zout of zoetwater? Alaska biedt veel zeer verschillende vismogelijkheden in zowel zout- als zoetwateromgevingen. Om de gebieden van Alaska waarop u gaat vissen te beperken, moet u eerst uw ideale locatie bepalen. Beslis of u geïnteresseerd bent in het jagen op heilbot in diepwater offshore-scholen van de Stille Oceaan, of vliegvissen op een ongerepte, door de bergen gevoede zijrivier op zalm uit de rivier. Wil je trollen op grote scholen zilveren zalm in Prince William Sound, of trofee-regenboogforel achtervolgen in kleine vruchtbare binnenwateren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vangstmogelijkheden in de oceaan versus de zoetwatergebieden in het binnenland van Alaska. Wat onderzoek op dit gebied is nuttig, maar uw eerste beslissing moet gebaseerd zijn op uw favoriete visstijl.

2.) Kies je visstijl. Vis je liever vanaf een boot? Ben je een vliegvisser of wil je de kunst leren beheersen? Wil je een combinatie van spinvissen en vliegvissen? Ga je liever waden en werpen, of slaap je liever in de boot en wacht je tot je dobber ondergaat? Vind je het leuk om te vissen op grote rivieren, kleine stroompjes, meren, oceanen, estuaria, etc.

Hoe u het liefst vist, helpt u een aantal bestemmingen te elimineren die alleen het tegenovergestelde bieden van wat u zoekt.

3.) Moet ik een gids inhuren? Nou, het is echt jouw keuze natuurlijk, maar ik zal meteen naar buiten komen en zeggen: “Ja, zeker.” Zelfs als je een ervaren visser bent, is Alaska een heel andere locatie dan je misschien elders gewend bent. Voor zowel experts als beginners, heb je de mogelijkheid om hier in Alaska veel vis te vangen met slechts een beetje begeleide hulp. Lokale visgidsen helpen je niet alleen om de vis te vinden, maar ze laten je ook de beste technieken zien om ze te lokken, hebben kennis van de lokale geschiedenis en dieren in het wild, en zijn ook geweldige metgezellen om op het water te hebben. Gidsen besparen u tijd en helpen uw Alaska-viservaring samen te brengen. En, belangrijker nog, je zult meer succes hebben.

Dus, tenzij u uitsluitend een onafhankelijke visser bent, zoek gebieden of activiteiten die begeleide visserij aanbieden, of het nu een onafhankelijke gids is, of een gids die is inbegrepen bij een resort- of lodge-pakket. Gidsen zijn niet gelijk gemaakt! Zorg ervoor dat u gedetailleerde vragen stelt over de gidsen en de operaties. Je zult uitzonderlijke gidsen vinden die over het algemeen goede mensen zijn en hun best doen om je ervaring aangenaam te maken, maar je zult ook enkele plaatsen vinden met onenthousiaste gidsen die om wat voor reden dan ook nog niet beseffen dat ze een ‘droombaan’ hebben en geld uitgeven het grootste deel van hun dag in hun boot zitten kijken naar je vissen. Je gids zou hetzelfde enthousiasme moeten hebben om op het water te zijn als jij dat doet. Zorg ervoor dat dit een kwaliteit is die u eist bij het zoeken naar een visgids of lodge in Alaska.

4.) Op of naast de weg? Als je in zout water aan het vissen bent, verlaat je natuurlijk het wegennet per boot en vis je op de miljoenen hectaren blauwe oceaanbezit waarmee Alaska gezegend is. In gelokaliseerde gebieden en hete visgaten bevindt u zich misschien in goed gezelschap, maar zelden zult u strijden met andere vissers of andere boten. Uw grootste concurrentie is het aantal andere vissers dat de boot met u zal delen.

Als het gaat om de binnenvisserij (rivieren, meren en beken), heb je veel keuze:

A.) Rijd en vis op het wegennet: de meest populaire en betaalbare optie. Er zijn een aantal goede zalmstromen en forelmeren buiten het wegennet, de grootste dichtheid ten noorden en ten zuiden van Anchorage. In deze waterwegen kunt u fatsoenlijk vissen, maar alleen op bepaalde tijden van de zomer, afhankelijk van de zalmstromen. Tijdens de piek van de zalmstromen op de riviersystemen, vecht je om een ​​plek om te vissen. Vaak zul je uiteindelijk in onproductief water vissen, tenzij je bij zonsopgang met de massa opstaat. Het vissen buiten het wegennet is druk en daar kun je niet omheen. Je hebt veel camperaars, locals en toeristen die stoppen en vissen in deze gebieden. Mensen kamperen op de rivieren en meren en nemen de controle over de beste visgebieden.

Als je naar het noorden rijdt, zul je veel meer rivieren zien, maar de meeste zijn gletsjers en de meeste hebben geen zalm of forel. Sommige van deze rivieren zien eruit alsof ze wemelen van de vissen, maar produceren slechts af en toe een kleine vlagzalm of dolly varden. Als je in Alaska buiten de weg wilt vissen, verwerf dan lokale kennis en doe eerst je onderzoek. Volg de drukte niet of uw viservaring zal een beetje frustrerend zijn. Er zijn een aantal geweldige afgelegen plekken om te vissen, maar je hebt een lokale gids of connectie nodig om je in de goede richting te leiden. De enige andere manier om drukte te vermijden, is door een lokale rivier, zoals de Kenai, te laten dobberen om toegang te krijgen tot gebieden met beperkte visserijdruk. Vissen langs de weg is de minst productieve optie, maar wel de meest betaalbare.

B.) Vlieg naar afgelegen gebieden: vergroot zeker je kans op een geweldige viservaring, maar ook een geweldige Alaska-ervaring. Afgelegen rivieren en meren bieden minder concurrentie en bieden u ook de keuze welke specifieke viservaring u zoekt, terwijl u onderweg krijgt wat u krijgt. Het afgelegen Alaska omvat bijna 90% van het landoppervlak van de staat, terwijl je langs de kant van de weg slechts een klein deel van de uitgestrekte wildernis van Alaska ziet. Vliegen naar een rivier, meer, afgelegen hut, lodge, enz. zal je een betere viservaring in Alaska bieden. Onderzoek opnieuw de opties. Hoe verder je vliegt, betekent niet per se hoe beter de visserij. Hoe verder je vliegt, hoe duurder je reis wordt. U hoeft geen 3 uur te vliegen en een hoop geld uit te geven aan een of meerdere luchttaxi’s om de beste visserij in Alaska te krijgen, dus geloof niet dat dat het geval is. Doe je onderzoek en vind een gebied dat aan je behoeften voldoet uit de vragen 1-3 hierboven en ga van daaruit verder. Bepaal vervolgens of uw reis een dag, 2 dagen, een week of wat dan ook zal zijn. Waar verblijf je dan, heb je een boot nodig om de rivier op te komen, zijn er gidsen beschikbaar? Deze vragen zullen later worden besproken.

5.) Zelfstandig reizen of een visarrangement boeken? Je hebt dus de keuze om het allemaal alleen te doen, een deel ervan alleen, of een vissershut, kamp of resort te hebben dat aan al je wensen voldoet. Veel van deze beslissing komt natuurlijk neer op uw budget, maar hangt ook af van hoeveel planning u zelf op uw gemak voelt.

A.) Zelfstandige reizen – Als u van plan bent om een ​​week in Alaska te vissen, alleen of in een groep en ervoor kiest om alles zelf te plannen, houd dan rekening met het volgende:

1. Heb ik de juiste apparatuur? Wat kost het om mezelf aan te kleden?
2. Waar ga ik naar toe en waar zal mijn basis zijn?
3. Waar zal ik verblijven en hoeveel kost het om daar te verblijven? Kampeer ik en bespaar ik geld, huur ik een camper of spring ik onderweg van hotel naar hotel?
4. Wil ik ergens heen vliegen om te vissen en hoeveel kost dat? Is het kosteneffectief of zelfs mogelijk voor mijn groep om ons eigen vliegtuig te charteren? Waar zullen we naartoe vliegen?
5. Als ik ergens heen vlieg om te vissen, waar blijf ik dan als ik een meerdaagse reis maak? Hoeveel gaat me dat kosten?
6. Als we in ons visgebied aankomen, waar concentreren we ons dan op de visserij? Hebben we een boot of een andere manier nodig om toegang te krijgen tot de beste visgebieden? Drijfvliegtuigen landen waar ze kunnen, niet per se waar de beste visgaten zijn.

B.)  Vissershutten in Alaska en kampen bieden een breed scala aan diensten en voorzieningen. De bonus van het boeken bij lodges is dat je er zeker van kunt zijn dat ze zich in een gebied bevinden waar je goed kunt vissen en dat ze toegang hebben tot een verscheidenheid aan vismogelijkheden. De meeste lodges hebben gidsen en de gidsen hebben boten of een andere manier om toegang te krijgen tot de beste visgaten. Lodges zijn inclusief accommodatie, maaltijden en vele andere fijne voorzieningen. Lodges beperken de risico’s die u loopt als u een zelfstandige reis plant. Sommige visserslodges in Alaska zijn all-inclusive en sommige hebben verborgen kosten of niet-inbegrepen. Als u van plan bent om een ​​van de vele visserslodges in Alaska te bezoeken, isoleer dan een gebied waarop u wilt vissen op basis van de criteria in vraag 1-4 hierboven en zoek vervolgens naar een lodge in dat gebied op basis van uw budget, uw onmiddellijke behoeften, accommodatie, gids diensten, beschikbaarheid van materiaal, enz.

1.) Wil ik vissen bij een lodge op of naast de weg?
2.) Indien off-road, omvat de lodge alle kosten voor de luchttaxi per watervliegtuig in de pakketprijs? (dit kan oplopen als ze dat niet doen).
3.) Wat krijg ik voor de prijs die de lodge vraagt? Hoe verhoudt de prijs en service van een lodge zich tot andere lodges in Alaska.
4.) Wat voor soort vissen en vissoorten biedt de lodge aan?
5.) Wanneer is de beste tijd van het jaar om te bezoeken?
6.) Is er een goede variëteit in de vistechnieken of soorten die beschikbaar zijn in de lodge?
7.) Zijn er gidsen bij hun lodge-arrangementen?
8.) Hoeveel gasten vissen met elke gids?
9.) Vist u alleen met uw groep, of vermengt de lodge u met andere gasten?
10). Hoeveel gasten verblijven er in totaal in de lodge? (meestal bieden kleinere lodges een hoger serviceniveau en heb je veel meer flexibiliteit tijdens je verblijf).
11.) Wat zou uw accommodatie in de lodge zijn? Privé of gedeeld? Hutten of kamers? Kwaliteit van accommodaties en andere voorzieningen?
12.) Is de lodge inclusief eten? Hebben ze kitchenettes in de hutten, of koks die voor je koken? Wat is het soort voedsel dat ze serveren?
13.) Heeft de lodge een bar of sterke drank?
14.) Heeft de lodge of het kamp hengel-/molenverhuur en/of uitrusting voor verkoop of gebruik?
15.) Verkoopt de lodge visvergunningen?
16.) Wat is er voor de pakketprijs niet inbegrepen bij uw verblijf?
17.) Wat is het retourtarief voor gasten van de lodge? (Terugkerende gasten zijn een zeer grote getuigenis voor de lodge die u onderzoekt).
18.) Welk serviceniveau biedt de lodge u in het algemeen? Wat is de verhouding werknemer tot klant van de lodge?
19.) Hoeveel dagen of nachten kunt u blijven? Kunt u op elke gewenste dag aankomen en vertrekken? Dit geeft je veel flexibiliteit!
20.) Hoe zou uw dagelijkse visroute eruitzien? Heb je de vrijheid om je eigen schema te kiezen of heeft de lodge een bepaald regime? Het draait allemaal om het maximaliseren van uw tijd!

Er zijn natuurlijk veel andere dingen waarmee u rekening moet houden bij het plannen van een visreis naar de grote staat Alaska, maar de bovenstaande criteria moeten in ieder geval uw aandacht richten op een locatie die het beste bij uw interesses past. Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet en goede vragen stelt. Er zijn veel geweldige ervaringen en bestemmingen in Alaska, maar niet alle zullen een geweldige match voor je zijn. Zoek iets dat aan je verwachtingen voldoet. Goed vissen, veilige reizen en geniet van uw verblijf en viservaring in deze geweldige staat Alaska!