Vissen – Wat is rietvissen?

Het water wervelt, een paal van 42 voet leunt weg van een vis van 12 pond terwijl het naar de verre oever van het openbare water in de voorsteden brandt. Een felgekleurde elastische band schiet uit de punt van deze gigantische hengel en de vis sleept met elk grammetje breekkracht aan de 3,5 lb. lijn en kleine maat 16 haak.

Het is extreem vissen met de hengel en het is precies hier in het middenwesten. Sportvissers in de VS gaan over op deze manier van vissen, gewoon hengelvissen – waar vissers in vele delen van de wereld al zo’n 100 jaar van genieten. Het is een moderne visindustrie en ouderwetse technieken. Je kunt vissers zien rond Illinois, Indiana, Wisconsin, North Carolina, Texas, Atlanta, Detroit, Ohio en zelfs in Californië. Het slaat aan in het noorden van de grens in Canada en er is zelfs een internationale wedstrijd VS vs. Canada waarin de beste vissers uit de VS het opnemen tegen de Canadezen.

Hoeveel vislijn doe je op een rietstok?

Het vissen is in de VS begonnen door Mick Thill, de moderne Amerikaanse voorstander van de dobber. Hij was overal in vishallen en aan de oevers te horen in zijn imitatie van het accent van een Chicagoan en zei “baaaaahhhhhber” – hij haat de ronde plastic nutteloze bobbers vooral omdat ze niet werken.

De hengel gebruikt, in tegenstelling tot de meeste hengels en molens, de kleinste beetindicatoren (dobbers) die op hun plaats kunnen worden gehouden door de lengte van de hengel. Dit kan NIET met rod & reel vanwege de lijn op het water en geen tip om de vlotter tegen wind of stroming tegen te houden. De paalmethode is dodelijk om vis mee te vangen – de beste. Zonder twijfel de meest consistente manier om de meeste vis te vangen op elke zoetwaterlocatie, inclusief meren, rivieren en vijvers, is de paal. De lange palen worden hand over hand getrokken. Opmerkingen van voorbijgangers beginnen vaak met “wat is dat”, “wat ben je aan het doen” en vissers antwoorden meestal met “hengel” of “vissen”, maar voor de meesten slaat het nergens op – totdat ze alle vissen zien die binnengebracht worden.

De sleutel tot de lange-paalmethode is het vermogen om tegen wind / stroming in te blijven met die kleine beetindicator. Als de wind het water of de stroming naar boven beweegt – het water op de bodem van dat waterlichaam zal stil zijn – verslaat de visser de beweging van het bovenste water zonder het gebruik van overgewicht. Het systeem houdt in tact, het meest gevoelige systeem ter wereld om vissen aan de haak te zetten! Omdat er heel weinig gewicht wordt gebruikt, zal de kleinste beweging onderin voor de visser boven op het water verschijnen. Vissers kunnen letterlijk “zien” wanneer een vis in de regio is of het aas heeft benaderd. Vaak botsen de vissen tegen de lijn of vin in de buurt en geven ze hun positie door aan de hengelvisser. Door de vaste hengel kan de visser een veel kleinere dobber gebruiken dan bij het werpen.

Dus, hoe wordt een grote vis gevangen, aangezien er geen vishaspel is? Ja, dat klopt, geen spoel. Het verschil tussen een hengel en een hengel is dat de hengel geen haspel heeft. Wanneer een vis toeslaat, schiet het elastiek (in de laatste 2 of 3 delen van de dunne punt) naar buiten en fungeert als een van de schokdempers om lange runs door een vis te bestrijden. Hoe groter de vis, hoe elastischer ze eruit kunnen halen. Breekt de vis de lijn niet? Hengelvissers beginnen meestal met een zeer delicate lijn die bij de visserij past. We gebruiken vaak een lijn die half zo dik is als een lijn van 4 lb. om te beginnen, omdat deze lijn het aantal pickups zal verhogen. De eerste puzzel bij het vissen is om de vis het aas te laten pakken. Als de visser afbreekt, zal hij/zij beslissen of hij/zij de tuigage wil versterken of doorgaan met vissen op de lichte lijn. Het gevaar is,

De lange palen wegen tussen de 5 en 8 lb. en het grootste deel van de paal wordt ondersteund onder de arm van een visser. Deze techniek elimineert een goed percentage van het gewicht van de hengel en maakt het comfortabel om de lange hengel te vissen. Toen ik de overstap maakte van het gewone vissen met oude hengels en molens, had het allemaal geen zin, maar ik volgde het advies van mijn leraar, Mick Thill, op en het was solide. De man weet hoe hij moet vissen.

Hengelvissen lijkt werk, maar geloof me, dit extreme vissen is allemaal leuk. Er zijn honderden details om toe te voegen aan het hengelsysteem, maar de enige logische beschrijving is eenvoudig. Aan een enorme vis hangen aan een paal van 42 voet is geweldig! Het is als geen ander vissen dat je ooit hebt gedaan en het slaat aan. Als je de palen in actie wilt zien, bekijk dan ons schema voor de aankomende evenementdata en ik zie je daar. Zorg ervoor dat je niet vraagt ​​”wat is dat”… als we naar het water worden gewezen, is de kans groot dat we aan het vissen zijn. Als we een hengel gebruiken, is de kans groot dat we ook vis vangen…

Laat u tot slot niet afschrikken door de grote hengels, onze hengelclub heeft twee afdelingen geschikt voor de beginnende en halfgevorderde visser. U zult het niet opnemen tegen ervaren hengelvissers als u besluit deel te nemen aan een MidwestAnglers-evenement – zelfs kersverse vissers kunnen meteen succesvol met de hengel vissen.

Chicago Visschool


Johnny Wilkins heeft in het US Fishing Team gevist op het hoogste visserijniveau in Europa, Canada, China en de Verenigde Staten. Hij heeft in 3 Wereldkampioenschappen gevist en heeft vissers opgeleid in de basisprincipes van het vissen in stedelijke wateren. John’s beste vangst is 512 vissen in een wedstrijd van 4 uur en de beste finish is de tweede plaats in de US Open Championships in 2000.

Johnny richtte de Chicago Fishing School op en geeft les aan groepen vissers en individuen in de sport van oevervissen.

Luister naar zijn wekelijkse visshow – Bezoek  Chicago Fishing School  voor meer tips en informatie over vissen, evenals een complete lijst van Amerikaanse visclubs – de beste plek om te leren is in een club!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on vk
Share on reddit
Share on tumblr
Share on whatsapp

Leave a Reply

Your email address will not be published.