CCTV cameras zijn de afgelopen jaren populair geworden

De meeste mensen zouden waarschijnlijk een iets ander antwoord geven op de vraag wat een huisbeveiligingssysteem is, laat staan een slim huisbeveiligingssysteem. Elk beveiligingssysteem in een huis wordt vaak grotendeels gezien als een alarmsysteem, tegenwoordig mogelijk gekoppeld aan verschillende soorten CCTV-camera’s en andere soorten technologie die indringers kunnen waarschuwen en detecteren.

  • Een huisbeveiligingssysteem kan dat zeker zijn, maar kan ook veel meer zijn.
  • De traditionele methode om een huis te beveiligen is altijd sloten en mortel geweest. Naarmate de tijd verstreek, heeft technologie steeds geavanceerdere apparaten mogelijk gemaakt om mensen te laten geloven dat thuis veiliger is.
  • Een smart home, zowel nu als in de toekomst, is een huis waar in wezen alle systemen en apparaten in huis draadloos verbinding kunnen maken of met elkaar kunnen praten, en centraal kunnen worden bediend via een smartphone-app of een soort spraakherkenningssysteem .

Een smart home beveiligingssysteem is een goede stap

Een smart home beveiligingssysteem zal onvermijdelijk bestaan uit een combinatie van sloten op ramen en deuren die draadloos kunnen worden bediend, evenals een combinatie van inbraakalarmen, CCTV-camera’s en diverse andere beveiligingsapparatuur voor binnen.

  • De voorstanders van een slim huisbeveiligingssysteem zullen beweren dat de combinatie van al deze factoren, en het feit dat ze kunnen worden gecoördineerd en gecontroleerd via een centraal draadloos systeem, het hele proces van het beveiligen en beveiligen van een huis veel gemakkelijker maakt.
  • Daar kan zeker over gediscussieerd worden, maar mist tot op zekere hoogte het punt.
  • Hoewel er zeker enkele voordelen kunnen zijn vanuit het oogpunt van gemak van de mogelijkheid om verschillende verbonden apparaten te coördineren, maakt het iemands huis ook veel kwetsbaarder voor de mogelijkheid om gehackt te worden.

Het is belangrijk om je op iedere manier te beveiligen tegen inbrekers, ook op het internet

Het idee van cyberbeveiliging en internetveiligheid is er een waar de meeste mensen zich waarschijnlijk van bewust zijn, ook al is het alleen maar het idee van computervirussen en computermalware. De meeste mensen die thuis een pc of tablet hebben, hebben waarschijnlijk een soort antivirussoftware geïnstalleerd, hebben al dan niet een firewall geactiveerd en nemen het risico om gehackt te worden waarschijnlijk niet al te serieus.

  • Het scenario verandert aanzienlijk in het geval dat er een smart home bestaat en een smart home-beveiligingssysteem de belangrijkste of enige verdedigingslinie is tegen indringers of ongewenste bezoekers.
  • Er zijn al veel anekdotische voorbeelden van babyfoonalarmen die worden gehackt door personen die vervolgens dat apparaat gebruiken om dingen te zeggen en dingen te roepen die de baby of het kind in de buurt van het apparaat van streek maken of storen.
  • Hoewel deze rapporten op zich zeker verontrustend zijn, zouden ze ook verontrustend moeten zijn voor de fabrikanten van deze apparaten.
  • De kwetsbaarheid van deze apparaten ligt niet alleen in de apparaten zelf, maar ook in de voortdurende upgrades die ze tijdens hun levensduur nodig zullen hebben om ze veilig te houden.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on vk
Share on reddit
Share on tumblr
Share on whatsapp

Leave a Reply

Your email address will not be published.