Leven van de Vis – Expositie

visexpositieDe Visserij is een stoere bedrijfstak. De romantiek van sterke mannen die de hele week op zee zitten en daar onder alle weersomstandigheden, bij nacht en ontij hard werken. Vrije jongens die doen waar ze zin in hebben. Maar is dat ook de werkelijkheid?

De expositie Leven van de Vis, naast de VVV op Willemsoord in Den Helder, toont het ware leven van de visser. Over de romantiek, maar ook over technologie, innovatie, verduurzaming, controle en toezicht en de toekomst van de visserij. De expositie laat zien dat de visserij een serieuze bedrijfstak is, met ondernemers die verantwoord omgaan met hun omgeving. Waar de laatste 10 jaar enorm veel is geïnvesteerd in technologie waardoor grote brandstofbesparingen zijn gerealiseerd en verantwoord met de zeebodem en de visbestanden wordt omgegaan. Maar Leven van de Vis vertelt ook het verhaal van mannen die de hele week van huis zijn, hoe hun gezin daarmee omgaat en wat dat betekent voor hun sociale leven.

Kortom: Alles wat je wilde weten in een interactieve tentoonstelling. Waarin de beleving centraal staat. Ervaar zelf hoe nieuwe tuigages minder weerstand hebben en dus brandstof besparen, speel het veilingspel of sorteer vis op de lopende band. Interessant en leuk voor het hele gezin.

“Bezoek en vis blijven drie dagen fris”